“Slovenski” NBA playoffs

Verjetno že vsi, košarkaski navdušenci veste, da se preko luže igra končnina košarkaske lige NBA. V njej nastopajo vsi slovenski igralci razen Primoža Brezca, ki se je z Bobcatsi moral poslovit od letošnje končnice. Letošnjo sezono gre najbolje Boštjanu Nachbarju pri moštvu Netsov, kjer naravnost blesti. Tega, na začetku sezone, prav gotovo ni nihče pričakoval, a verjamem, da mu iz srca to privoščimo prav vsi.

Nič drugače ni bilo tudi nocoj. Nocoj se je njegova skupina, že drugič spopadla z drugo “slovensko” ekipo Toronto Raptorsi, kjer igrata Rašo Nesterovič in Uroš Slokar. Slednji kot rookie, ne dobi ravno veliko priložnosti. Vendar je približno teden dni nazaj igral ze lo dobro, po točkah celo bolje od svojega reprezentačnega kolega, zato upam, da v prihodnosti dobi kaj več priložnosti. Zmagala je ekipa Raptorsov s 6 točkami razlike. Ekipa Netsov je pogrešalaNachabjerv met za 3 iz kota.

Boštjan NachbarBoštjan Nachbar

vir: Košarkarska zveza Slovenije

Toronto Raptors – NY Nets: 83-89 (Nachbar 30min 23s 17točk; Nesterovič 23min 19s 6točk, Slokar ni igral)

V boj za končnico se je danes podal tudi najmlajši slovenski košarkar Saša Vujačič, ki se je z LA Lakersi srečal, z Miličevo nekdanjo ekipo, Phenix Suns. Vendar ob slabem dnevu Kobea Brynta, ki je dosegel le 15 točk, niso imeli možnosti za zmago proti razigrani nasprotnikom.

LA Lakers: Phoenix Suns 98:126 (Vujačič 20min 1s 7 točk)

Jutri zujtraj, po našem času, bo stopil na parket še en slovenski igralec Beno Udrih. Njegova ekipa se boo na parketu srečala z Denver Nuggetsi. Glede na to, da so prvo tekmo izgubili, mu tokrat želim, da jih premagajo.

Advertisements

About miki miska

Sen navihan, razigran deklič. Zanimajo me mediji, digitalna fotografija, kolesarstvo. Smisel življenja najdem v razlišnih stvareh, ki vam jih bom skušala čimbolj zanimivo predstaviti. Oglejte si vse prispevke od miki miska

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: