Kje počiva kralj Matjaž

Pod Peco počiva kralj Matjaž.

Za 1. maj smo ga šli pogledat. Navsezgodaj zjutraj, ko RESNIČNO, še vsi spijo se je vstalo 11 pogumnih ljudi in 1 pogumen kuža ter se podali na Koroško, proti Mežiški dolini.

Tam smo pustili naša prevozna sredstva ter se podali po poti navzgor. Naša cilj je bil visok 2126 m. Glede na to, da smo štartali v Mariboru ter se kar nekaj časa vozili, sem mislila, da se bomo mogoče do cilja kar zapeljali. Malo morgen, ni šans. Avte smo lepo sparkirali na prvem parkirišču, se opremili z nahrbtniki in pohodniškimi palicami… in šli… korak za korakom.

Pot niti ni tako strma niti tako naporna. Vendar zaradi občutnega potenja smo se občasno ustavljali in kaj popili ter si malo, tu in tam oddahnili. Po dobrih 2 urah smo prispeli do koče pod Peco. Tam smo stopili v toplo kočo, saj se je sonček še sramežljivo skrival za oblaki, saj kdo pa ne bi spal ob 10.oo. Tam smo se malo okrepčali, nekaj popili ter pustili odvečno prtljago, saj nas je čakal še 2 urni pohod na vrh. Zraven smo vzeli večjo količino pijače ter dodatna oblačila, saj praviloma gori piha.

Pot se je začela postopno dvigovati.

Na Peco

Na začetku tega iglastega gozdička se (lahko) izbere pot, in sicer lažja in zelo zahtevna pot. Čeprav sem bila na čelu kolone, nisem imela kaj dosti besede. Saj sem od gospoda od zadaj slišala, mi gremo na zelo zahtevno pot. Vendar na začetku je bilo še vse lepo in prav. Prav prijetna hoja po poti navzgor, ne preveč strma in ne preveč ravna.

Kje je pot?

Potem pa naenkrat ta pot? A jo kdo najde? Jaz je nisem. In pri tej zajli sem se pošteno vsrala v gate, čeprav nisem ravno človek, ki bi vzganjal paniko. Tukaj sem onega gospoda, ki je rekel po zzp, nekam poslala, kam ni važno 😉 . Ampak, če gre pes tu mimo, grem jaz tudi. Torej smo šli dalje.Brez večjih težav kot lahko vidimo na naslednji sliki.

zzp

V dveh urah smo prispeli na vrh Pece.


Na Peco

Tukaj pa je sledil krst vseh tistih, ki še nis(m)o bili nad 2000 m. 😥  Se pravi, vključno z menoj.

Krst

Potem smo naredili še par panoramskih in skupinskih slik ter se počasi ter zanesljivo odpravili proti domu pod Peco. Po poti smo veselo čebljali ter se veselili toplega obroka v koči.

Po kosilu in krajšem premoru se nas je par odpravilo pogledat kje počiva kralj Matjaž.

Kralj Matjaž

Potem smo se veselo in družno odpravili v dolino. Na poti navzdol se nismo pretirano ustavljali, saj nas je večina imela cilj, da pridemo čimprej dol.

Tako je minil prelep 1. maj.

Advertisements

About miki miska

Sen navihan, razigran deklič. Zanimajo me mediji, digitalna fotografija, kolesarstvo. Smisel življenja najdem v razlišnih stvareh, ki vam jih bom skušala čimbolj zanimivo predstaviti. Oglejte si vse prispevke od miki miska

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: