Kaj je tim?

V timu sodelujejo posamezniki, ki so bili za opravljanje izbrane ali določene naloge, izbrani. Pri izdelavi naloge so medsebojno odvisni drug od drugega ter komunicirajo direktno. Tima ne moremo niti ne smemo zapustiti, dokler naloga ni zaključena.

Vsak posameznik v timu prispeva največ, kar zna in zmore, prispevek pa ne bi bil nikoli tako kakovosten, če ga ne bi podprl tim. Rezultat tima je na koncu veliko boljši, kot če bi sešteli prispevke oz. deleže posameznikov, ki so sestavljali tim. To je mogoče doseči ob nenehnem medsebojnem prilagajanju med člani tima oz. posameznikov v timu.

Timsko delo je tudi mnogo več kakor tehnično sodelovanje. Namreč v tim moramo zbrati ljudi, ki bodo skozi sinergične učinke prinesli veliko boljše rezultate. Vse to se izraža v dobičku kakor tudi dodatni motivaciji zaposlenih.

Takšen način dela gre skozi več razvojnih faz, ki so: formiranje, koordiniranje in preverjanje pristojnosti, koordiniranje osebnostnih sposobnosti, sprostno ocenjevanje rezultatov, homogenost in sinergično delovanje tima.

 

Viri:
http://www.komunikeweb.net/products/timsko_delo.htm

http://www.podjetnik.com/default.asp?KatID=488&ClanekID=3413

Advertisements

About miki miska

Sen navihan, razigran deklič. Zanimajo me mediji, digitalna fotografija, kolesarstvo. Smisel življenja najdem v razlišnih stvareh, ki vam jih bom skušala čimbolj zanimivo predstaviti. Oglejte si vse prispevke od miki miska

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: