Bučke

njamibuckinamusakanjamibuckinamusaka

Sestavine:

  • bučke
  • mleto meso
  • česen
  • čebula
  • timijan
  • origano

Najbolje je če se tega lotimo najprej lotimo rezanja bučk na tanjše krogece, nato narežemo čebulo in česen. Pripravimo dve posodi. Eno zato, da popečemo v njej bučke. V drugo damo najprej čebulo, jo pustimo da se malo prepraži (dobi tisti znani njami vonj), nato še dodamo česen ter na koncu meso. Mesu vmes dodamo origano in timijan, vendar ga ne popražimo do konca, le toliko, da dobi malo barve. Med pečenjem mesa še popečemo vse bučke, ki jih potrebujemo, da pokrijejo spodnjo in zgornjo plast mesnatega nadeva 🙂 .

Eno plast bučk položimo po tleh, nato jih “prelijemo” z mesno oblogo na katero damo še eno plast bučkin damo vse skupaj v ogreto pečico na 180 stopinj. Pečemo dokler se ne naredi temnejša skorja bučk in mesa zgoraj ter nato prelijemo z jajčko, mlekom in naribanim sirom. Vse to pečemo še toliko časa, da jajčka zakrkne in damo na mizo.

Pol pa dober tek 😉 .

PS: Lump me je prepričal, da tole objavim, baje je bilo tako dobro, da je vredno poskusit 😉 in bi bil greh ne delit 🙂 .

About miki miska

Sen navihan, razigran deklič. Zanimajo me mediji, digitalna fotografija, kolesarstvo. Smisel življenja najdem v razlišnih stvareh, ki vam jih bom skušala čimbolj zanimivo predstaviti. Oglejte si vse prispevke od miki miska

7 responses to “Bučke

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: