Smoke

smoke

smoke

some color in smoke

some color in smoke

Najina dnevna soba se je spremenila v mini fotostudio. Namreč v eni izmed foto revij sem videla mini tutorial, kako narediti fotografijo dima oz. njegove sledi.

Za to potrebujemo črno ozadje (iz moje izkušnje, črni žamet ni priporočljiv, ker se vidijo sledi, a če ga obrnemo na narobno stran je malo bolje), eksterni flash (takšnega, ki ga lahko sprožite), fotoaparat ( od canonove vrste 40D, zaradi lažjega nadzora zunanjega flasha) in stativ. Stativ, ni ravno nujni pripomoček, vendar zaradi probavanja nastavitev itd. olajša delo 🙂 .

Sama sem imela največ težav s flashem, saj mi ga ni uspelo sprožit s fotoaparatom daljinsko, čeprav so mi nekateri viri zaterjevali, da gre. In sicer, na način, da z vgrajenim flešom sprožim, samostojno stoječega. Po pregledu dokumentacije, mi ni uspelo. V kolikor to bere nekdo, ki to zna, se priporočam za tips&tricks.

Od x slik, sta mi po mojem mnenju uspeli samo zgornji dve. Tukaj se tolažim s tem, da dober fotograf večino fotografij vrže vstran, malo dobrih pa obdrži.

No, za prvič in za veliko tehničnih težav niti ne izgleda tako slabo. Imam naročen podaljšek s katerim bom povezala flash.

Mnenja me zelo zanimajo, tako da nič šparat tipkovnice 😉 .

About miki miska

Sen navihan, razigran deklič. Zanimajo me mediji, digitalna fotografija, kolesarstvo. Smisel življenja najdem v razlišnih stvareh, ki vam jih bom skušala čimbolj zanimivo predstaviti. Oglejte si vse prispevke od miki miska

12 responses to “Smoke

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: