Vas Sodinci

Preteklo soboto se nas je zbralo nekaj blogerjev. Ker MikiMiška dela v nočnem času, je zamujala na zbor ob 10.00. S tem pa bila prikrajšana za okušanje vina in sprehoda na Ptujski grad v dobri družbi preostalih blogerjev.

V avto sem se vsedla okrog 11.00 in počasi krenila proti Ptuju. Namreč na Ptujski cesti v Mariboru spet nekaj delajo in je aktiven samo en pas v eno smer… dobro, da ni julij, ker bi to trajalo in trajalo, a sem že omenila trajalo? Ker takrat Ptujsko zabašejo Čehi, Poljaki, Nemci, Avstrijci, občasno Nizozemci, najde se tudi kak Francoz. Ok, se vračam k temi 😉 . In ker sem krenila dobro uro kasneje od doma, sem mislila da bodo “moji” soblogerji že v vasi Sodinci, gostišču Ozon. In sem se napotila kar tja. Čeprav nisem takoj našla, sem se malo vozila po okoliških vaseh, škodilo mi ni, sem zelo hitro prispela do cilja. Kjer sem ugotovila, da še ni nikogar, namreč parkirišče je bilo prazno, sem poklicala gospoda organizatorja, ki mi je rekel, da odhajajo s Ptuja.

In jaz ne bi bila jaz, če ne bi vzela fotoapararat iz torbe in gremo po vasi. Mala, a lepa in prijetna vas. Najprej sta mi jo zagodla dva mulčka stara okoli 10 let, ki sta na sredi ceste položila denarnico, ki sta jo zvezala na bel silk… sedaj že verjetno veste nadaljevanje 🙂 .

Nato se sprehodim dalje po vasi in kakor se spodobi na veliko pozdravim moža in ženo pri eni hiši. Saj na vasi se spodobi pozdravit vsakega, ki gre mimo oz. ga vidiš. Samo potem  mi je bilo zanimivo slišat komentar v stilu: kdo te je to,… V bistvu me je cela stvar spominjala na Grumovo dramo Dogodek v mestu Gogi. Ampak z nasmehom na ustih grem dalje… naredim par posnetkov:

vas sodinci

vas sodinci

vas sodinci ptuj

vas sodinci ptuj

očitno ne čakam samo jaz

očitno ne čakam samo jaz

tam je takšen mir, da lahko slišiš travo rasti

tam je takšen mir, da lahko slišiš travo rasti

ko se že pripelje preostala četica blogerjev 🙂 .

sodinci ozon dobra hrana

sodinci ozon dobra hrana

sodinci ozon dobra kava

sodinci ozon dobra kava

sodinci ozon dobro pecivo

sodinci ozon dobro pecivo

in seveda ZELO dobra družba.

Vsem hvala za darila in se opravičujem, da sem taka škrta miš, da nisem nič prinesla. Naslednjič se odolžim. Vsem skupaj hvala za vse.

Mijau, pa kapa dol, ker je organiziral zelo dobro srečanje 🙂

About miki miska

Sen navihan, razigran deklič. Zanimajo me mediji, digitalna fotografija, kolesarstvo. Smisel življenja najdem v razlišnih stvareh, ki vam jih bom skušala čimbolj zanimivo predstaviti. Oglejte si vse prispevke od miki miska

8 responses to “Vas Sodinci

 • Drmagnum

  Hvala tudi tebi. Kako,da nam nisi nič poklonila. Jaz sem dobil vizitko od tebe in vrsto idej, ki naj tudi tebi pomagajo,da dosežeš svoj cilj. Vse dobro in pozdrav tudi od moje soproge Nene.

 • miki miska

  DrMagnum: Hvala za tako lepo tolažbo, ampak vseeno imam tak grd občutek 🙂 . Hvala za ideje.
  M&M: vračam pozdrav.
  P.S: moj Lump pozdravlja vse nazaj. To sem še pozabila prvotno zapisat 😳

 • bin

  Zdravo miki miška (in Lump seveda! 🙂 )

  Lepo je bilo, kajne? O tem, koliko je kdo prinesel, je sicer prav razmišljati, vendar brez slabe vesti. Tudi jaz sem prišel praznih rok a poln upov. 😳 Delam na “tvojem primeru”, kolikor mi dopušča čas. Morda se vseeno kaj izcimi? 🙂

  Z veliko mero optimizma zri v bodočnost, kajti ta pripada srčnim. To, (srce) pa imaš!

 • roti

  Hojla, lepe slike kot ponavadi. Tisti trije, ki so ti pomagali čakati so mi najboljši. Pozdrav obema.

 • kamper

  Res je bilo prijetno vzdušje,tako da že težko čakam naslednje srečanje 😆

 • miki miska

  bin: hvala za te prijazne besede 🙂 .
  roti: hvala tudi tebi. Čeprav je meni iz tega sklopa zelo všeč trava 😳 , ne vem zakaj, ampak tako pač je 🙂 .
  kamper: se pridružujem tvojemu mnenju. Vendar v upanju, da bom takrat govorila o pozitivnih delovnih izkušnjah, ki se sedaj že malo kažejo 🙂 .

 • Moji novi začetki « moje dogodivščine

  […] vsota:  vsi tisti, ki ste bili pred dvema letoma v Sodincih, ste bili deležni enega dolgega pogovora… stvari se uresničujejo in odvijajo v mojo prid . […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: