Trebušna gripa

je ena hudo tečna, zoprna zadeva. V “normalnih” okoliščinah čisto ok, sedaj ko sem pa noseča, pa moram priznat, da me je bilo kar malo strah.

Začelo se je v sredo. Najprej sem mislila, da sem nervozna zaradi avtomobila, vendar po 2 ali 3 kratnem sedenju na stranišču, mi je dalo mislit. Prvo sem nehala jesti müslije, ki jih tako zelo rada jem, nato še vodo.Vmes se je nekako umirilo. Sva šla še z Lumpom na žalostno zadnjo testno vožnjo in potem še razočarana pogledat za kakšnim rabljenim, ampak ok podobnim avtkom.

Ko sva prišla domov je Lump še nekaj pojedel, jaz pa malo klepetala po telefonu s sestrično. Se pogovarjava kratek čas, ko pač moram prekinit. Komaj sem prišla do wcja, je šlo že vse iz mene ven. O podrobnostih raje ne bi. Namreč tisti dan sem bruhala na koncu še samo slino in tista dva mini požirka borovničevega čaja kar sem ga spila.

Potem mi ni prijala ne hrana ne pijača. Ok, v kolikor gre samo zame, mi je bolj ali manj vseeno. Ampak sedaj imamo eno malo bitje v sebi, za katerega mi ni vseeno. Tako je moj najboljši, najljubši in vse hvalnice kar jih lahko najdete,  Lump našel recept za napitek, da ne dehidriraš. V liter vrele vode daš 4 žlice soli, 4 žlice sladkorja in noter stisneš dve oranži. Super napitek, glede na to kakšnega je njegova mama prinesla iz lekarne. Kjer je tak okus kot bi lizal sol, bljek. Že preveč slane hrane ne maram.

No, potem se mi je čez noč pridružil še on 😦 . In tako sva se na koncu drug drugemu smejala, ko je moral kateri na wc. Če se kdaj selimo v hišo bomo imeli vsaj 2 wcja. V takih primerih pride zelo, zelo prav 🙂 . Tako sva skoraj ostala brez toaletnega papirja. Pri tem nama je na pomoč priskočila Lumpova mama. Čeprav se drugače ne razumeva povsem dobro, ker rada, zelo rada dela po svoje in ne upošteva nikogaršnjega mnenja, sem ji tokrat precej hvaležna. Hkrati pa tudi malo jezna, ker je prinesla nekaj stvari, ki jih nisva potrebovala, ampak je ona menila, da jih bova in “pozabila” na tiste, ampak se njej niso zdeli preveč pametni, pozabila.

Namreč kupila je dvojne tablete Linex, ki kot vemo zapirajo, ampak ne poznam pa njihovega vpliva na plod. In ker tega ne vemo, jih jaz niti pod točko razno ne bom vzela. Veliko raje se držim drugega domačega, preverjeno delujočega napitka: zluftane coca-cole in bobi palčk.

No, ampak sedaj sva že dva dni ok in danes prvi jedla normalne obroke 🙂 . Jupi, hrana… Upam, da naš mali ni utrpel kakšnega večjega pomanjkanja in da bo na naslednjem pregledu (morfoligiji) vse ok 🙂 .

About miki miska

Sen navihan, razigran deklič. Zanimajo me mediji, digitalna fotografija, kolesarstvo. Smisel življenja najdem v razlišnih stvareh, ki vam jih bom skušala čimbolj zanimivo predstaviti. Oglejte si vse prispevke od miki miska

3 responses to “Trebušna gripa

 • gregac

  pri podobnih problemih jaz vedno vzamem carbo medicinalis oz medicinsko aktivno oglje in 100% pomaga in mislim da ne bi smelo vplivati na plod, vendar je bolje če najprej preveriš pri zdravniku ali farmacevtu 🙂

  pa pozdravita se.

 • easyriderka

  Ja ja poznam tole. Sicer ni blo bruhanja in je blo sam dva dni,… sam je hudič k ne smeš nč vzet. Ja oglje je zakon, ostalo pa tut jst ne bi vzela. Al pa bi vprašala v lekarni. Sam da ste/sta ok. Ziher je vse ok z bejbijem! Ne skrbi! Uživajta na pregledu 😀

 • miki miska

  grega in eva: hvala. za naslednjič vemo, ampak upam, da to ne bo kmalu… 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: