Jezna!

Pred 18 dnevi je bil zame eden* izmed najlepših dnevov, saj sem si “pridelala” enega izmed najlepših fantkov na svetu. Da ne bo kdo bolj pametoval, zame JE, če komu ni njegov problem 😛 .

maks_aja

Zvečer sva popolnoma sama ležala v porodnišnici v sobi številka 14. Nekaj ur sva bila sama in meni je to ZELO pasalo. No, saj so pozno popoldne prišli na obisk moj Lump in obe babici, vendar so morali po večerni viziti oditi. Ležala sva skupaj v postelji, stisnil se je k meni. Glavna sestra naju je prišla pogledat, če je vse vredu in povedala, da sva prav simpatična ter kako lepo se je stisnil fantek k meni. Uživala sem v njegovi bližini 🙂 .

Nato je začel izgubljat na teži, kakor večina ostalih novorojencev. Domov sva odšla s težo 2740g, skoraj -10%. Vendar ker ni bilo nobenih drugih težav, so naju v sredo odpustili domov. Z opombo, da se čez 7 dni prideva stehtat, da vidijo, kako je s težo.

Tukaj se moje težave šele začnejo. Nato je v četrtek in petek lepo pridobival na teži. Ne samo lepo, ampak celo nadpovprečno. V obeh dnevih je pridobil 100g, kar je za normalno za teden, ne samo za tri dni. In kot k vsem ostalim je tudi k nama, te stvari hodila in še vedno hodi preverjat patronažna sestra.

Z njo se delno poznata moj veliki Lump in njegov mlajši brat, saj se poznajo iz osnovne šole. V veri, da nam bo pomagala, nam je v soboto zjutraj pripeljala tehnico. Le-ta pa ni pokazala nobenega napredka in v vsej tej zmedi in kaosu, nama je rekla, da mu naj dava dodatek.

In jezna sem na ta dan! Jezna sem nase! Jezna, ker si prej nisem prebrala ničesar o dojenju. Danes, v tem trenutku vem morda že preveč. Jezna, ker samo gledam koliko moj otrok poje, koliko bo pokazalo naslednje tehtanje,…

ihatenumbers

Razmišljam, kako ponovno pristati na polnem dojenju. Ne da bi bil moj otrok lačen in da bi sama ponovno proizvajala zadostne količine mleka.Zapisujem si ure dojenja, tudi čas, količino dodatka,… ma na hitro pogledano in po resnici povedano, je vse skupaj prekomplicirano. Totalni kaos. Vse to namesto uživanja z otrokom.

Nič utrujena sem že in grem spat. V kolikor ima kdo kak nasvet mu z veseljem prisluhnem 🙂 .

__________________

*bomo verjetno imeli še kakšnega lumpa 🙂 in tudi tisto bo eden izmed lepših dnevov 😉

About miki miska

Sen navihan, razigran deklič. Zanimajo me mediji, digitalna fotografija, kolesarstvo. Smisel življenja najdem v razlišnih stvareh, ki vam jih bom skušala čimbolj zanimivo predstaviti. Oglejte si vse prispevke od miki miska

11 responses to “Jezna!

 • vlatka

  Ooooooo,

  čestitke.

  Sploh nisem vedela, da maš otročka.

  P.S.

  Sem bila na obisku pri drmagnumu in skočila do tebe.

  Želim vam vso srečo.

  P.S.1

  vse bo v redu, nič bat!!

 • akvarij

  Delaj po občutku!
  Ne vem, pri teh rečeh ne moreš biti pameten, vsak otrok je poseben.
  Ko sem imela jaz probleme z dojenjem, sem slišala milijon nasvetov. In ko sem se končno odločila, da bom delala tako, kot sama mislim, da je prav, se je vse uredilo.
  Upam, da se bodo ti začetni problemi umirili in da boste potem uživali v tem obdobju.

 • Eva

  Veš tudi jaz sem se trudila s svojim mlekom kolikor je šlo in res na začetku ga je bilo dovolj in je fuuuul pridobival na teži. Potem pa je po dojenju vedno pogosteje sledil jok,… in sem dodala še flaško in je bil spet priden in nasmejan. Če ni dovolj pač ni in ne se sekirat, ker je škoda teh prvih najlepših tednov za sekiranje glede mleka. Če je je, če ni pa ni. Res ni vredno, boš vidla čez par mesecev. Samo da je malček sit! Ful lepo si napisala! Lp

 • akvarij

  Sama mislim, da je dojenje malce preveč forsirano (v smislu; dojenje ne glede na vse). Pa porodnišnice dojenčkom prijazne, mamam pa malo manj. Pa patronažne, ki ti ne povejo za stvari, ki bi ti lahko pomagale, ravno zaradi tega, ker morajo reklamirati samo dojenje, dojenje, dojenje.

 • Emeta

  Ne se sekirat! To je prvo. In zelo možen razlog za pomanjkanje mleka. Dojenje je res bolj udobno, ker ni flašk za čistit itd. Jaz sem bila odločena, da bom polno dojila, če bo le šlo. Upoštevala sem en sam nasvet iz materinske šole – doji bolj pogosto. Potem je mleko prišlo kar samo od sebe.
  Od začetka sva z mojo Miško imeli problem. Dolgo ni bila dovolj močna, da bi se dojila in so jo na intenzivi hranili s flašo. Vendar sem vztrajala. Čaj sem ji dala na žličko, nikoli pred obrokom. Nato se je naučila piti in je šlo na bolje. A če bi videla, da je res preveč lačna, da se ne uspe najesti kljub temu, da je kar nekaj časa poskušala, bi naredila isto kot ti.
  Malo se vprašaj, kaj želiš, kakšne pomisleke imaš in se poslušaj, kot so že rekle komentatorke pred mano. Se ne boš sekirala in boste bolj uživali.
  Vso srečo in zdravje vama želim!

  • miki miska

   Problem je v tem, da je 17. in 18. pridobival->100g v dveh dneh, nato 19. ni nič pridobil… vendar je zanj v tem obdobju dovolj, če gre 20-30g gor. In smo mu zaradi panike, da izgublja dali flaško. Vendar se skozi zraven dojiva. Najprej podoj, nato dodatek, v kolikor ga potrebuje. Tako da tako črno kot sem prej gledala tudi ni.
   Sama zase vem edino, da bi rada da se dojiva vsaj še nekaj časa. Saj zame dojenje ni samo prehranjevanje, ampak cartanje.
   Vem, da ne želim, da bi bil moj otrok lačen. Raje sem sama kot on.
   Ne vem, bomo še videli.

 • roti

  Pri nas obstaja Društvo svetovalcev za laktacijo in dojenje. To so strokovnjaki (zdravniki, medicinske sestre, babice), ki so opravili mednarodni izpit za IBCLC. Predsednica Cvetka (tel. 051317878)je pomagala že mnogim, ki so imeli težave pri dojenju. Imaš pa tudi na spletni strani IBLCE Slovenija številke in mejle svetovalcev v Sloveniji.

  Upam, da sem vsaj malo pomagala in boš dobila prave info.

  Lepo se imejte.

 • Dojenje « moje dogodivščine

  […] Filed under: jaz, najin otrok | Tags: jaz, maks | No, če sem bila kakšen teden dni nazaj zelo jezna in zmedena ter vstavi poljubno. Je danes temu zelo drugače. Namreč nebo ni tako temno kot sem […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: